lördag 30 april 2011

Oka takten sista kvarten

Sahar i slutminutrarna av resan satt vi och funderade igenom hur vi haft det dom senaste tre manaderna. Ganska bra, kom vi fram till. Har foljer en kort resumé av minnesvarda handelser och high-lights:

Nar Fanny gick ut hart med att skamma ut oss infor Sebbe genom att droppa kommentaren: Jag horde att du varit dalig i magen i tva veckor nar du kom hit. Ullis: eeeh, det var inte honom jag pratade om forut... Vi fick aven i efterhand veta av Rebecca att Sebbe ar pryd vad galler allt toa-snack. Vilken fulltraff!

Sebbe och Rebecca var en high-light i sig.

Att skolan i Lima faktiskt var igang under sommarlovet sa att vi fick traffa alla barn och slapp knacka dorr i kakstaden som vi forst trodde att vi skulle gora.

Den gangen vi tankte gora en matratt med linser och det bara fanns 1 kgpasar i affaren. Vi tankte äh, och kopte den anda. Detta ledde till att vi sedan slapade pa linser och kakade det i ca 3 veckor. For tips om kreativa linsratter, skont kokshang med linsmosning eller hur man anvander linser som en ice breaker, fraga bara!

Nar vi larde oss hur man staller upp for tvamannalaget da strommen var sa extremt lag pa hostelet i Rio att det tog 3 timmar for vattenkokaren att koka vatten. Vad gor man da? Jo,man staller larmet pa 7, pluggar i manicken, lagger sig igen, vaknar 3 timmar senare precis lagom till att vattnet borjar bubbla och frukosten kan serveras.

Allan 55 fran England kanske inte var den person vi vantat oss skulle bli en av dem vi hangt mest med under resan. Vi mottes i koket i Punta del Diablo(uruguay). Om vi var de mest aktiva i koket(detta var fortf under lins-eran) sa var han definitivt nummer tva. Aven om hans hang gick lite mer ut pa att chilla och snacka med folk an att forbereda linsbiffar. Nar vi sagt farval ville odet oss annorlunda. Vi sprang forst pa varandra i Montevideo inte alldeles otippat vid parilla(grill)marknaden, sedan aven 3 ganger i Buenos Aires. Efter det 4e otippade motet tankte vi att det var lika bra att bestamma traff nasta gang. Da dok han sa klart inte upp...

Till sist undrar vi lite over statistiken har pa bloggen. Vem laser fran Vietnam?? Om du anda ar dar, skulle du kunna kopa vietnamesiskt kaffe till Ullis, hon saknar det. Hennes vietnamesiska kaffebryggare ar i dagslaget oandvandbar. Tack!

/Ullis & Fanny

2 kommentarer:

  1. Hej! Välkomna hem! Här har vi Thomas di Leva som sjunger så fint och ärtsoppa i kylskåpet.
    Kram mamma o pappa

    SvaraRadera
  2. Aa, kanske inte kommer anda. Ar lite upptagen me grejer...Kan ni lamna lite artsoppa utanfor dorren?

    SvaraRadera